Peer Mediation .

Naast vaardigheden als samenwerken, samen leren, onder woorden brengen etc. vinden wij het leren omgaan met conflictsituaties erg belangrijk.
Daarom zijn wij een project "Peer Mediation" begonnen. In het kader van dit project worden klassen getraind in het omgaan met conflicten en worden leerlingen uitgezocht om opgeleid te worden tot bemiddelaars in conflicten tussen leeftijdgenoten.
Door middel van deze conflictbemiddeling helpen de mediators om een oplossing te bedenken voor bijv. een ruzie en in veel gevallen lukt dit ook. Het voordeel van mediation is dat iedereen tevreden is, je wint dus allebei.
De gesprekken vinden vaak in de pauze plaats. Als er niet tot een oplossing kan worden gekomen wordt er een Door middel van deze conflictbemiddeling helpen de mediators om een oplossing te bedenken voor bijv. een ruzie vervolgafspraak gemaakt. Als er een oplossing is gekomen wordt een controleafspraak gemaakt om te kijken of alles goed is verlopen. Uiteraard blijven we hopen dat er geen ruzies komen. Maar mocht het dan toch voorkomen dan hoeft de leerling er niet mee te blijven zitten. In de mentoruren wordt tijdens een project bepaald wie er (vrijwillig) opgeleid zou willen worden tot mediator." Peer Mediation" is op de locaties Noord, Zuid en Centrum ingevoerd.

Een artikel uit het NRC over Peer Mediation op het Thomas a Kempis college.
Klik op de foto voor meer informatie over dit artikel.
Contactpersoon voor Peer mediation:
Centrum: OBC: Mw Karin Elsinga. BBC: Mw Judith van der Maas
Noord: Mw Josje Verhagen; Mw Annieke Bousema
Oost: Mw Susan Lugtenberg


Klik op onderstaande links voor meer informatie over Peer Mediation.

Peer Mediation als middel tegen conflicten op school

Het Peer Mediation project in de 1e klassen is weer begonnen.

Klik hier voor de site Mediation door leerlingenThomas a Kempis College Schuurmanstraat 1 8011KC Zwolle